Agadir -> Essaouira

Objavil dne 12. Dec 2007 | Utrinki s poti

Ob obali proti Essaouiri, kraju, ki mi je s potovanja izpred dveh let ostal v spominu po dobri hrani. Če je Agadir maroški Portorož, potem je Essaouira maroški Piran. Valovi manjši kot dan poprej, a v vodi vseeno videvamo ogromno surferjev, ki večinoma sedijo na deskah in čakajo na pravi val.
V Essaouiri več ljudi, podražili so parkirnino, razmah turizma pa se opazi tudi po nadležnih lokalcih, ki žicajo, ponujajo apartmaje ipd. Ponudba je vseeno razširjena, nekateri prodajajo kolačke, med njimi pa za posebno ceno tudi “magične” kolačke. Essaouira je konec koncev kraj, kjer je nekaj časa prebival tudi Jimi Hendrix in je pred prihodom turizma imela hipijski pedigre. Pogledamo si nekaj apartmajev, kupimo par maroških svetilk, narejenih iz kozje kože, nato pa se odpravimo na obalo, kjer se nahajajo nizke hišice s svežo morsko hrano. Ponudba je precejšnja, zato vzamemo kar “supersize” meni – za 100 dirhamov po glavi se najemo škampov, lignjev, rakov, rakcev, rib in ribic kolikor nam dopušča prostor v želodcu. Solata in pijača sta všteti v ceni. Po kosilu in kavici poiščemo hotel ob plaži, zunaj medine.
Essaouira zaradi množice turistov in spremljajočega nadlegovanja v nasprotju s prvim obiskom sicer malenkost razočara, pa tudi cene so v primerjavi z Agadirjem, ki je bolj razvit, višje, a dobra hrana na koncu odtehta vse skupaj – na morske dobrote smo čakali že celo potovanje.

Admiral GalebGaleba na ulični svetilkiEssaouiraRibiški čolni v EssaouiriJavni prevoz v Marini EssaouiraRibič čisti ulov, maček in galebi pa čakajo na svoj deležPogled s streh Essaouire na AtlantikUličice EssaouireEssaouiraPonudba morske hrane - “Šefe, daj nam vse!”… pa še tele rakce za povrh!Morska hrana … njami!Sončni zahod v Essaouiri

« | »

3 komentarjev

Komentarji na “Agadir -> Essaouira”

 1. wai

  Ni vam slabo fantje, sploh vam ni slabo. Zgleda pa da se pocas vracate domov. Na zalost snega se nimamo. Smo bli na Uskovnici 14 dni nazaj za vikend in ce res dobr pogledas lahko v ozadju prve slike opazs zasnezeno Koblo 😀 (zasnezeno = ena bela flika na levi strani slike v ozadju). Zalost. Sama zalost.

  http://i95.photobucket.com/albums/l148/wai13/HPIM4530_resize.jpg

  http://i95.photobucket.com/albums/l148/wai13/HPIM4420_resize.jpg

  13. Dec 2007 ob 09:02

 2. Draga Petra!
  Rečem lahko le, da s čudnimi tiči hodiš po naših planinah!
  Vzdušje v Visokem Atlasu je pa takšno – http://img132.imageshack.us/my.php?image=boziczz2.jpg

  Zej pa ne vem, a bi damu hodil al ne? 😛

  14. Dec 2007 ob 21:17

 3. wai

  te cudni tici so pa sosolci =) lahko povem da so ble z nami tut Jakičeva, pa obe primorki (ta temna tina in ta svetla katja) in nobena ni bla interesentka za sprehode tko da sm se mogla z njimi zadovolit =) so pa kr uredu ker so mi sipek nabral. lahko pa recem da tale tvoja bradca prou seka.

  se vidmo kmal*
  papa

  15. Dec 2007 ob 19:14

RSS komentarjev

Objavi komentar

« - »